Субота, 20.04.2024, 07:44




Головна | Мій профіль | Вихід Вхід

Меню сайту
Вітання
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2017 » Квітень » 19 » Ланцюжок добра
09:43
Ланцюжок добра

«Милосердя й доброта – як два крила, на яких

тримається людство»

 

У кожній людині є вроджене прагнення робити добрі, альтруїстичні вчинки. Можливо, саме тому кожна по-справжньому добра справа викликає в людях ентузіазм такої сили, що одна маленька подія здатна привести до безлічі справ, наповнених любов'ю. Неначе добро зачіпає певні струни в людських серцях, які відгукуються своєю дивно красивою мелодією.

Одним із прикладів подібних подій, що знаходять відгук у дітей, є проект «Добрих справ», який розпочато у Мукачівському НВК «ДНЗ-ЗОШ Iст.-гімназія». Волонтерський загін учнівського самоврядування  школи спільно з педагогами організували допомогу вчителям-пенсіонерам похилого віку, які отримали соціальні пакети до Великодня. Учні –волонтери при зустрічі намагалися подарувати турботу  і довіру. Учасники проекту змогли відчути благотворний вплив справ у повсякденному житті.

Також з метою надання допомоги нашим воїнам-патріотам, які змушені постійно перебувати в бойовій готовності, відстоюючи  безпеку України, учні школи підтримали волонтерський проект «Пасхальний кошик  для воїна АТО», а саме було зібрано: сухі продукти харчування, виготовлені руками школярів національні обереги (ляльки-мотанки, стрічки, писанки),  листи, малюнки, які були передані до Мукачівського центру позашкільної освіти , де організовано передачу зібраних матеріалів шкіл міста до Мукачівської волонтерської організації допомоги воїнам АТО.

  

Учнями  школи   зібрано  канцтовари , які були передані в онкологічне, інфекційне, очне  відділення  обласної дитячої лікарні, для хворих дітей, що  перебувають на стаціонарному лікуванні в даних відділеннях.

Гімназисти  відвідали та передали зібрані розмальовки , фарби , олівці, альбоми для слабозорих дітей - учнів ЗОШ-інтернату I-IIступенів та в реабілітаційний центр для дітей з обмеженими можливостями.

 Ця славна традиція вшановування добра почалася з метою втілити в життя просту ідею про те, що кожна людина може чинити добро – будь то маленькі щоденні вчинки, або величезні соціальні проекти, покращуючи життя інших людей і змінюючи світ на краще.

  

Подібна щира ініціатива не могла не торкнутися серця дітей.

Думайте добре і думки визріють в добрі вчинки.

Щодня по всьому світу люди самостійно об’єднуються і безкорисливо творять добрі справи: це є їх внутрішньою потребою, тому більшість добрих вчинків не мають розголосу. Адже головне – це позитивний духовний сплеск в людях, які беруть участь у таких благородних справах, як з одного, так і з іншого боку.

Як відомо, реальні приклади з життя завжди надихають і додають сили. Тому висвітлення добрих, позитивних вчинків наших гімназистів підтримує багатьох людей і вселяє в них впевненість у тому, що кожна людина може творити добро, змінюючи світ на краще.

  

«Хороша думка і хороше діло породжує ланцюгову реакцію добрих думок і добрих справ.»

            

                                   Мирослава Мандибур,  заступник директора з навчально-   виховної роботи Мукачівського НВК «ДНЗ-ЗОШ I ст.-гімназія».

Переглядів: 408 | Додав: Mshad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів