П`ятниця, 29.03.2024, 00:17




Головна | Мій профіль | Вихід Вхід

Меню сайту
Вітання
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2017 » Листопад » 27 » На порядку денному – захист прав спілчан галузі
21:36
На порядку денному – захист прав спілчан галузі

 23 листопада 2017 року в м. Ужгород відбулося розширене засідання президії комітету Закарпатської обласної організації Профспілки.

З першим питанням порядку денного про здійснення громадського контролю у навчальних закладах і установах освіти м. Мукачева за додержанням трудового законодавства в умовах проведення реформи децентралізації влади та оптимізації навчальних закладів  присутніх ознайомила голова Мукачівської міської організації Профспілки працівників освіти  і науки Христина Михайлова.

  Так, було відмічено, що Мукачівська міська організація, первинні профспілкові організації для захисту прав своїх членів профспілки ефективно використовують законодавчу базу, а особливим важелем у відстоюванні  законних інтересів та гарантій держави є укладання колективних договорів відповідно до Закону України “Про колективні договори  і угоди”. Договірним процесом охоплені всі трудові колективи. Голови первинних профспілкових організацій навчальних закладів завершили укладання та повідомну реєстрацію своїх колективних договорів на 2017-2020 роки.

Захисна функція в діяльності міської організації профспілки  в першу чергу реалізується через двохсторонню угоду між відділом освіти міської ради  та міською організацією Профспілки, укладеною на 2017-2020 роки.

Як зазначила Христина Степанівна у своїй доповіді – Угода містить практично всі соціальні гарантії, передбачені діючим законодавством, із врахуванням реальних можливостей матеріального та фінансового забезпечення сторонами взятих зобов’язань.

   Співдоповідач з даного питання, головний юрисконсульт обласної організації Профспілки Ганна Ключевська відмітила позитивну практику роботи голови Мукачівської міської організації Профспілки у наданні допомоги профспілковим комітетам, членам профспілки у відстоюванні соціально-економічних прав гарантованих державою.

Даний напрямок роботи дійсно спрямовується на вирішення трудових, соціально-економічних питань працівників галузі.

З інформацію про підсумки роботи виборних профспілкових органів з питань забезпечення якісного проведення оздоровлення і відпочинку дітей працівників освіти влітку 2017 року виступив спеціаліст з інформаційної роботи обласної організації Профспілки Федір Смірнов.

 Було відмічено, що оздоровчими та відпочинковими заходами в закладах оздоровлення області та за її межами було охоплено 1176 дітей працівників галузі. В стаціонарних таборах влітку 2017 року оздоровлено 331 дитину освітян. із залученням коштів міських, районних комітетів, обласної організації Профспілки.

   Було проаналізовано використання коштів на оздоровлення дітей та відзначені активні дії щодо високого рівня організаційної роботи у цьому напрямку  голів виборних профспілкових органів.

   Федір Смірнов також проінформував присутніх про підсумки ХV обласної спартакіади працівників освітніх закладів і установ області. Голова обласної організації Профспілки Тетяна Повханич урочисто нагородила призерів змагань дипломами та кубками.

   З результатами виступу команди обласної організації Профспілки працівників освіти і науки на ХХVІІ обласній міжгалузевій спартакіади профспілок присутніх ознайомила очільник галузевої Профспілки Тетяна Повханич. Так, спортсмени команди освітян, вибороли 9 призових місць, у тому числі I місць – 4 та розділили першу сходинку у загальному заліку із командою обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я.

Наталія Кробинець, головний бухгалтер обласної організації Профспілки донесла інформацію щодо прийнятого нового Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» від 05.10.2017р. №2164-VIII, який запрацює з 01.01.2018 року. Правок до Закону про бухоблік міститься чимало. Як зауважила головний бухгалтер, до певних норм внесено лише «косметичні» зміни, а деякі повністю переписано. Обговорювали зміни, які стосуються конкретно неприбуткових організацій, а саме  профспілок.

Насамкінець, піднімалося питання про проведення чергового пленуму комітету обласної організації Профспілки. Одноголосним рішенням була підтримана дата проведення 19 грудня 2017 року.

Більше фото можна переглянути та завантажити тут

Прес-служба обласної організації профспілки

Переглядів: 542 | Додав: Mshad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів