Середа, 24.04.2024, 20:19




Головна | Мій профіль | Вихід Вхід

Меню сайту
Вітання
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2018 » Грудень » 12 » ПІДСУМКИ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ СПАРТАКІАДИ
14:39
ПІДСУМКИ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ СПАРТАКІАДИ

Підбито підсумки Всеукраїнської спартакіади серед членів Профспілки у 2018 році

     На засідання президії ЦК Профспілки, що відбулося днями у Києві, було підбито підсумки проведення у 2018 році Всеукраїнської спартакіади серед членів Профспілки.

     Спартакіаду було започатковано у 2016 році рішенням Президії ЦК Профспілки працівників освіти і науки України від 22.03.2016 року № П-2-7 з метою популяризації серед членів Профспілки здорового, активного способу життя, розвитку фізичної культури і спорту.

     Так, було відзначено, що області беруть активну участь у всеукраїнських змаганнях з різних видів спорту. А в окремих областях порівняно з минулим роком зріс інтерес до участі наших спілчан.

     У 2018 році відповідно до Положення було організовано та проведено в рамках Спартакіади всеукраїнські змагання серед членів Профспілки з шахів, настільного тенісу, футзалу та волейболу:

  • з шахів – 1-3 березня (19 регіонів, 70 гравців);

  • з настільного тенісу – 21-23 березня (19 регіонів, 60 гравців);

  • з міні-футболу – 14-16 травня (15 регіонів, 17 команд, загалом понад 170 учасників);

  • з волейболу – 8-10 листопада (13 регіонів, 15 команд, 160 учасників).

     Змагання проведено за сприяння всеукраїнських федерацій з шахів, настільного тенісу, волейболу та асоціації футзалу України, Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова, ДПЗОВ «Пуща-Водиця», ЗОШ № 104 міста Києва та Міжнародної тенісної академії.

     У змаганнях взяли участь 446 членів Профспілки із 22 регіонів України, а саме – 380 працівників закладів освіти, 66 осіб, які навчаються.

     Активну участь у всіх 4-х видах змагань взяли 10 обласних організацій  Профспілки, а саме: Закарпатська, Київська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Рівненська, Сумська, Черкаська, Чернігівська та міста Києва; три обласні організації: Запорізька, Тернопільська, Житомирська взяли участь у 3-х видах змагань.

     І за загальними результатами призерами та переможцями Всеукраїнської спартакіади серед членів Профспілки працівників освіти і науки України визнано обласні організації Профспілки:

  • 6 місце –  Сумська обласна організація Профспілки;

  • 5 місце – Рівненська  обласна організація Профспілки;

  • 4 місце – Закарпатська обласна організація Профспілки;

  • 3 місце – Київська міська організація Профспілки;

  • 2 місце – Одеська обласна організація Профспілки;

  • 1 місце – Чернігівська обласна організація Профспілки.

     У 2018 році ми внесли зміни у відповідне положення і змагання зокрема, з футзалу та волейболу проведено окремо серед працівників закладів освіти та окремо серед осіб, які навчаються, що дало змогу учасникам змагатися у рівних умовах.

     Також було акцентовано увагу, що на початку липня 2018 року у Республіці Болгарія традиційно відбулася XIV Міжнародна спартакіада вчителів. Цьогоріч у спортивному святі взяли участь команди з 6 країн – з Болгарії, Польщі, Румунії, України, Азербайджану та Таджикистану. Загалом – понад 550 учасників із 27 команд.

     Команда від Профспілки освітян України уже вп’яте взяла участь у міжнародних змаганнях у кількості 26 осіб, які змагалися у 4-х видах спорту:  шахи, настільний теніс, міні-футбол та плавання.

     Команду України представляли члени Профспілки – вчителі шкіл, тренери-викладачі дитячих спортивних шкіл – переможці та призери всеукраїнських змагань з шахів із Одеської, Івано-Франківської, Чернігівської, Житомирської областей, з настільного тенісу (Одеська, Чернігівська, Київська області), з футзалу (команда-переможець Всеукраїнських змагань з футзалу у 2018 році із м. Запоріжжя), призери обласних змагань із плавання (команда із Закарпатської області).

     Так, у змаганнях із шахів наші жіноча та чоловіча команди вибороли перше місце у командному заліку. А Євгенія Майборода – тренер-викладач КДЮСШ № 1 м. Чернігова отримала 1 місце в особистому заліку.

     У змаганнях із міні-футболу команда вчителів міста Запоріжжя посіла ІІ місце.

     Напруженими та цікавими були змагання із настільного тенісу. Тут українки вибороли командне ІІІ місце, а чоловіча команда посіла ІІ місце.  У змаганнях із плавання українці посіли шосте місце.

     Запорукою цьогорічного успіху збірної команди у Міжнародних змаганнях стало формування складу учасників саме з числа переможців змагань Всеукраїнської спартакіади та обласних змагань.

     Проведення Всеукраїнської спартакіади знайшло позитивний відгук серед її учасників та керівників організаційних ланок Профспілки, про що свідчать відгуки учасників за результатами проведення відповідного анкетування.

     Участь вчителів, викладачів, працівників закладів вищої та загальної середньої освіти, позашкільних та дошкільних закладів у змаганнях такого рівня – це цінний досвід, який сприяє зростанню спортивної майстерності, оволодінню новими підходами, допомагає опанувати нові комбінації, отримати нові знання. А особистий приклад участі сприяє мотивації учнівської молоді до занять спортом, формуванню потреб у здоровому способі життя, – зазначили наші спортсмени і висловили подяку ЦК Профспілки за можливість взяти участь як у змаганнях в рамках спартакіади, так і можливість взяти участь у міжнародному заході такого високого рівня.

Переглядів: 245 | Додав: xmykhaylova0712 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів