П`ятниця, 19.04.2024, 14:07




Головна | Мій профіль | Вихід Вхід

Меню сайту
Вітання
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2018 » Жовтень » 3 » ПІДВЕДЕННЯ ПІДСУМКІВ
18:40
ПІДВЕДЕННЯ ПІДСУМКІВ

Підведення підсумків та окреслення перспектив роботи на засіданні президії комітету Закарпатської обласної організації Профспілки.

 

13 вересня 2018 року в м.Ужгород відбулося розширене засідання президії комітету Закарпатської обласної організації Профспілки.

   Відкриваючи засідання, голова обласної організації Профспілки працівників і науки Тетяна Повханич привітала усіх колег з початком нового навчального року та вручила нагороди учасникам і переможцям Міжнародної освітянської спартакіади, яка традиційно проходила у липні 2018 року в Республіці Болгарія.

   Про проект змін та доповнень до Угоди  між департаментом освіти і науки Закарпатської обласної державної адміністрації та Закарпатською обласною організацією Профспілки працівників освіти і науки на 2017 – 2020 роки доповіла юрисконсульт обласної організації Профспілки Ганна Ключевська. Було зазначено, що постановою пленуму ЦК Профспілки працівників освіти і науки від 19.04.2018 № Пл-V-1 схвалено зміни до Галузевої угоди між Міністерством освіти і науки України та ЦК Профспілки працівників освіти і науки України на 2016-2020 роки, які витікають із норм законодавства та потребували додаткового врегулювання. Пунктом 8 тієї ж постанови було рекомендовано організаційним ланкам Профспілки спільно з керівниками закладів та установ освіти і науки забезпечити внесення змін до укладених угод, колективних договорів відповідно до змін Галузевої угоди на 2016-2020 роки.

   Заслухавши і обговоривши інформацію юрисконсульта, президія наголосила на необхідності подальшої співпраці виборних органів Профспілки усіх рівнів та місцевих органів управління освітою, відповідних служб об’єднаних територіальних громад, інших владних структур на засадах соціального партнерства.

   Наталія Кробинець, головний бухгалтер обласної організації Профспілки, висвітлила підсумки роботи організаційних ланок Профспілки щодо оздоровлення та відпочинку членів профспілки і їх дітей у 2018 році. Протягом літнього сезону 2018 року оздоровчими та відпочинковими заходами в закладах оздоровлення було охоплено 1194 працівників освітньої галузі області та членів їх сімей.

   Згідно укладених договорів оздоровлення і відпочинок працівників  освітніх закладів та установ проходило: на базі відпочинку «Галчонок» (смт. Затока Одеської області), обласних санаторіїв ДП «Сонячне Закарпаття» с. Поляна Свалявського району, ДП «Шаян» с. Шаян Хустського району та ДП клінічного санаторію «Авангард» ЗАТ «Укрпрофоздоровниця» м. Немирів Вінницької області.

   Міськими, районними організаціями Профспілки та профкомами вищих навчальних закладів  самостійно укладено договори зі стаціонарними дитячими таборами на оздоровлення і відпочинок дітей та підлітків членів Профспілки влітку 2018 року. Також Мукачівською міською, Виноградівською та Мукачівською районними організаціями Профспілки започатковано укладання договорів з базами оздоровлення на березі Чорного моря.

   Щодо дитячого здоровлення за рахунок церковних та релігійних громад,  а також за спонсорські кошти доповнив дане питання спеціаліст з інформаційної роботи обласної організації Федір Смірнов.

   Традиційно була відзначена активна робота щодо організації оздоровлення членів Профспілки голів виборних профспілкових органів.

   Обговорюючи дане питання, було озвучено ряд пропозицій, спрямованих на покращення якості організації літнього оздоровлення.

   Про охорону праці та роль колдоговору у закладі освіти: зміни у законодавстві присутніх проінформувала спеціаліст обласної організації Ірина Скубенич. Президія затвердила Методичні рекомендації щодо організації роботи з охорони праці у закладах освіти, які скеровані усім структурним ланкам для використання в роботі.

   Проінформувала присутніх про проведення ХVІ обласної спартакіади серед працівників закладів та установ освіти голова обласної організації Профспілки Тетяна Повханич. Було наголошено на певних цьогорічних організаційних змінах заходу і обговорено особливості, пов’язані з цими змінами. Відтак, лідер обласної організації запросила 20 жовтня 2018 року усіх голів виборних профспілкових органів взяти участь у наймасовішому спортивному святі освітян – XVІ обласній спартакіаді.

     На завершення, враховуючи занепокоєння спілчан щодо необхідності підвищення розмірів посадових окладів та ставок заробітної плати педагогічних працівників закладів дошкільної, позашкільної, професійно-технічної, вищої освіти та інших закладів і установ освіти. а також науково-педагогічних працівників, президія прийняла рішення скерувати звернення з цього питання до Кабінету  Міністрів України. Міністерства освіти  і науки України та Міністерства фінансів України.

   Одночасно головою первинної профспілкової організації студентів ДВНЗ “Ужгородський національний університет” Ростиславом Головчанським було запропоновано членам президії направити звернення до МОН України щодо внесення змін до Порядку призначення і виплати стипендій, який на даний час містить обмеження кількості стипендіатів та не дає можливості стимулювати кращих студентів за різні досягнення, зокрема наукові та спортивні.

 

Переглядів: 264 | Додав: xmykhaylova0712 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів