П`ятниця, 29.03.2024, 14:53

Головна » 2018 » Листопад » 2 » ПОДОРОЖ ПО РІДНОМУ КРАЮ
ПОДОРОЖ ПО РІДНОМУ КРАЮ

Цікава подорож по рідному краю освітян Мукачівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 7

І знову під час осінніх канікул колектив Мукачівської ЗОШ № 7 покликав у подорож рідний край. Маршрут пролягав Хустщиною - місцем,де переплітаються історія та сьогодення. Справді захоплює подих від урочистої величі Миколаївської церкви 1779 року - найвищої дерев`яної будівлі з-поміж соборів України. На високому пагорбі с. Данилово розташувалася вона і немає їй рівних серед дерев`яних храмів Закарпаття.
      Загадковий Мараморош славиться не тільки майстрами лозоплетіння, які проживають у с. Іза, а й виготовленням сиру та бринзи, які ми продегустували на сироварні ОСГ "Бараново". Дуже смакувало поєднання вурди з полуничним джемом.
Струнконогі олені, кози та вівці - все це привернуло наш погляд на єдиній в Украіні фермі плямистих оленів, розташованій між селами Іза та Липча .
      Особливої уваги вартує сходження на Замкову гору з 14-метровими руїнами могутнього Хустського замку, який належав колись навіть знаменитому предкові славнозвісного Дракули. А прекрасна панорама ,яка відкривається очам туристів з цієї висоти(150 м.!) - це щось неймовірне!
     Щиро дякуємо професіоналу О.О.Шершуну, який вже не вперше захопливо розповідає нам про історію Закарпаття, знайомить з його перлинами. Оточений горами величний Хуст та його околиці не залишили байдужим нікого, а навпаки додали сили, енергії та натхнення всім, хто тут побував. Будемо чекати наступних подорожей.

Надія Габовда, голова профкому Мукачівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 7

Переглядів: 322 | Додав: xmykhaylova0712 | Рейтинг: 0.0/0