П`ятниця, 29.03.2024, 00:42

Головна » 2016 » Березень » 13 » Засідання президії міської організації Профспілки працівників освіти
Засідання президії міської організації Профспілки працівників освіти

10 березня 2016 року в актовій залі Мукачівської НВК «ЗОШ I ст. – гімназія» відбулося чергове розширене  засідання президії міської організації Профспілки працівників освіти і науки України. На порядок денний винесено питання: про дотримання законодавства про працю в закладах освіти; про оголошення 2016 року Роком огляду – конкурсу на кращу первинну профспілкову організацію; про оздоровлення спілчан та їх дітей влітку 2016 року; про атестацію робочих місць за умовами праці в освітніх закладах  та інші.

З інформацією про дотримання законодавства про працю в закладах освіти міста виступила голова міської організації Профспілки Христина Михайлова, яка  відмітила про  належний рівень роботи  виборних органів  з даного питання.

У рамках проголошення 2016-го Роком первинної профспілкової організації та з метою удосконалення внутріспілкової роботи щодо зміцнення єдності і консолідації профспілкового руху, розвитку творчої ініціативи, підвищення ролі первинних профспілкових організацій у вирішенні завдань організаційного і фінансового зміцнення Профспілки, мотивації профспілкового членства обласна організації Профспілки   працівників освіти і науки  оголосила  провести у 2016 році обласний огляд-конкурс на кращу первинну профспілкову організацію. Президією міської організації Профспілки прийнято постанову про проведення даного конкурсу в місті Мукачеві серед первинних профспілкових організацій та  затверджено Положення про огляд-конкурс.

Під час обговорення питання про оздоровлення спілчан та їх дітей  учасники президії висловили незадоволення щодо ситуації з системою державного соціального страхування.  Проінформовано актив щодо схвалення постанови Президії ФПУ «Про відкритий лист ради ФПУ до Президента України, Кабінету Міністрів України, народних депутатів України, працівників – застрахованих осіб у фондах соціального страхування».

Відповідні  методичні матеріали та роз’яснення надано головам ППО з питання про атестацію робочих місць за умовами праці в навчальних закладах.

Порушувалось питання про проведення чергового пленуму комітету міської організації Профспілки. Його проведення заплановано на  травень місяць 2016 року.

На зібранні відбулися нагородження голів первинних профспілкових організацій  Почесними грамотами обласної організації Профспілки з нагоди 70-річчя утворення обласної організації Профспілки працівників освіти і науки та грамотами міської організації до свята  Міжнародного жіночого дня - 8 Березня (Тетяну Богдан, Віту Лашкай, Наталію Довганич, Оксану Меліку, Галину Пасічну, Оксану Кочан, Аллу Кобак, Наталію Бабич).

Учасникам зібрання було презентовано книгу з історії та сьогодення Закарпатської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки “70 років з людьми і для людей”.

Були обговорені також і поточні робочі питання та прийняті відповідні постанови.

Прес-служба міської організації Профспілки

Переглядів: 487 | Додав: Mshad | Рейтинг: 0.0/0