П`ятниця, 19.04.2024, 03:22




Головна | Мій профіль | Вихід Вхід

Меню сайту
Вітання
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2016 » Травень » 4 » Про проведення Тижня охорони праці в Мукачівській спеціалізованій школі І-ІІІ ст. № 4 з поглибленим вивченням окремих предметів та курсів
13:31
Про проведення Тижня охорони праці в Мукачівській спеціалізованій школі І-ІІІ ст. № 4 з поглибленим вивченням окремих предметів та курсів

Міжнародна організація праці (МОП) оголосила 28 квітня Всесвітнім днем охорони праці для того, щоб привернути увагу світової громадськості до масштабів проблеми, а також до того, яким чином створення та просування культури охорони праці може сприяти зниженню щорічної смертності на робочому місці. Вперше він відзначався у 2003 році.
Ідея проведення Всесвітнього дня охорони праці бере початок від Дня пам’яті загиблих працівників, уперше проведеного американськими та канадськими трудящими в 1989 році в пам’ять про працівників, які загинули та отримали травму на виробництві.

З часом Всесвітній день охорони праці об'єднав усіх, хто прагне зробити роботу людини більш безпечною для її здоров'я та життя. В офіційних заходах, присвячених цьому дню, зазвичай беруть участь керівники великих компаній, промислових гігантів, громадських організацій і т.д.          

В Україні цей День отримав назву «День охорони праці» і відзначається згідно до Указу Президента України № 685/2006 від 18 серпня 2006 року щорічно 28 квітня.

У рамках Тижня охорони праці первинна профспілкова організація Мукачівської спеціалізованої школи І-ІІІ ст. №4 з поглибленим вивченням окремих предметів та курсів провела ряд заходів щодо вирішення проблемних питань безпеки праці, здійснення профілактичних заходів із запобігання і зменшення виробничого травматизму, підвищення культури охорони праці.

Адміністрація школи (директор В.Якимчук), профспілковий комітет (голова профкому О.Кочан), відповідальний за охорону праці (заступник директора з НВР Я.Михайликов) проводять цілеспрямовану роботу з ОП.

  

Велике значення надається заходам щодо попередження травматизму серед учасників навчально-виховного процесу.

З учнями були проведені бесіди та різні виховні заходи спрямовані на дотримання вимог охорони життя та здоров’я під час навчально-виховного процесу та в побуті:

  • Сюжетно-рольова гра «Викликаємо служби 101, 102, 103, 104» (учні 2-х класів

          

  • Бесіда на тему «Основні правила поведінки при виявленні маловідомих предметів» (3-А клас)

  

  • Поле чудес «Подбай про свою безпеку» (3-Б клас)

  

  • Вікторина «Будь обережним на дорозі!» (учні 4-х класів)

  

  • Виховний захід «Дорожньо-транспортні пригоди» (учні 5-х класів)

  

  • Гра-змагання «Транспорт – небезпека для життя» (учні 6-х класів)

  

  • Учнівська конференція «Вогонь – ворог, вогонь – друг» (учні 7-х класів)

  

  • Інтерактивна ігри «Захистимо світ від пожеж», «Добрий і злий вогник» (учні 8-х класів) та виступ шкільної агітбригади юних пожежників «Увага! Розшукуються герої-рятівники» (учні 9-х класів)

  

А організація та проведення конкурсу дитячого малюнку «Охорона праці очима дітей» принесла велике задоволення всім учасникам.

         

Цікаво пройшло і засідання круглого столу з працівниками закладу на тему «Стрес на робочому місці: колективний виклик». Профспілка завжди турбується про створення належних та безпечних умов праці.

  

Отже, проведення Тижня охорони праці привертає ще більшу увагу  педагогів, учнів, громадськості до проблем охорони праці та сприяє підвищенню рівня безпеки на кожному робочому місці.

 

                                                Оксана Кочан, голова первинної профспілкової організації

                                                Мукачівської спеціалізованої школи І-ІІІ ст. № 4 

Переглядів: 364 | Додав: Mshad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів