Субота, 04.05.2024, 17:52




Головна | Мій профіль | Вихід Вхід

Меню сайту
Вітання
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2021 » Червень » 5 » ЕФЕКТИВНІ КОМУНІКАЦІЇ ДЛЯ ОРГАНІЗАЦІЙ: ПЛАНУЄМО, ПРОВОДИМО, ОЦІНЮЄМО РЕЗУЛЬТАТ
10:41
ЕФЕКТИВНІ КОМУНІКАЦІЇ ДЛЯ ОРГАНІЗАЦІЙ: ПЛАНУЄМО, ПРОВОДИМО, ОЦІНЮЄМО РЕЗУЛЬТАТ

Від якісної комунікації на усіх рівнях залежать імідж організації, успішність її проектів, щоденна діяльність та розуміння її ролі суспільстві. З таким налаштуванням 2-4 червня 2021 року у Навчально-методичному центрі Федерації профспілок Чернігівської області відбувся тренінг для фахівців з інформаційно-комунікаційної роботи профспілкових організацій та профоб’єднань.

Організатори заходу – Федерація профспілок України та Міжнародна організація праці у рамках проекту «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні», що фінансується Урядом Данії.

Від Профспілки працівників освіти і науки України участь у тренінгу взяли Інна Михальченко – завідувачка відділу інформаційного забезпечення та комунікацій ЦК Профспілки, Федір Смірнов – спеціаліст з інформаційної та аналітичної роботи Закарпатської обласної організації Профспілки, Людмила Неділя – завідувачка загального та інформаційного відділу Черкаської обласної організації Профспілки, Ганна Вінковська – фахівець з інформаційно-аналітичної роботи Одеської обласної організації Профспілки.

Тренінг було сегментовано на три дні роботи. Кожен із навчальних днів містив презентаційну, дискусійну та власне практичну частини, що потребували від учасників не лише активної роботи, а й використання техніки та смартфонів.

Відкрив роботу заходу керівник прес-центру ФПУ Юрій Работа і розповів про інформаційну політику Федерації профспілок України та подальшу стратегію роботи зі ЗМІ. І наголосивши на важливості створення, просування профспілкового ком’юніті у соціальних мережах, презентував учасникам тренінгу практичний посібник «SMM для профспілкових організацій».

Координатор заходу – заступник керівника департаменту міжнародних зв'язків апарату ФПУ Роман Кравчик поінформував про п’ятирічний проект МОП «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні». Так, проект спрямований на комплексне вирішення проблем зайнятості та ринку праці, вдосконалення механізмів управління ринком праці, розвиток професійних навиків учасників ринку праці та зміцнення соціального діалогу.

Практичні сесії провели тренери – Марія Доманська (журналістка, менеджерка із публічних комунікацій), Сергій Чернявський (експерт НСЖУ, консультант медійних проектів країн Східного партнерства ЄС), Анна Пугачова (провідний експерт ФПУ).

Під час практики учасники дізналися про важливість внутрішньої та зовнішньої комунікації, корисні елементи брендингу, PR, іміджевих, рекламних, просвітницьких та адвокаційних кампаній для профспілкових організацій, дізналися про виклики для свободи слова в Україні. А на завершення тренінгу опановували мультимедійну платформу для створення та онлайн-обміну аматорськими відеокліпами – TikTok. Платформа є надзвичайно популярною у світі соціальною мережею за кількістю підписників, а через її інструменти можна подавати начальний чи будь-який інший контент для молодої аудиторії до 24 років. 

 

Відгуки учасників тренінгу

 «Інформація рухає світом і впливає на всі процеси. Її багато, вона різна, потребує перевірки, перевантажує... З нею потрібно навчитися працювати і не загубитися серед інформаційного шуму.

Для якісної роботи інформаційникам у організаціях потрібно щодня продукувати унікальний та якісний контент для своїх ресурсів – персональних сторінок, корпоративних ЗМІ, традиційних та Інтернет медіа), при цьому аналізувати та перевіряти інформацію.

Сьогодні для успішної інформаційної роботи важливо розвивати критичне мислення, підтримувати фахові компетенції, опановувати нові знання та прокачувати навички!

Інна Михальченко, 

ЦК Профспілки працівників освіти і науки України

 

«Роль інформації в сучасному суспільстві важко переоцінити. Сьогодні дуже важливо володіти знаннями і навичками про те, як її правильно споживати й подавати, і як при цьому не потонути в морі інформаційного шуму.

Іншим важливим фактором є якість комунікації. Значну роль відіграє уміння донести потрібну інформацію до своєї аудиторії. Як це зробити та які інструменти використовувати – відповіді на ці та багато інших питань можна було отримати під час цього тренінгу».

Людмила Ніценко, 

Федерація профспілок Чернігівської області 

 

«Під час семінару ми навчалися опановувати медіа-стратегії профспілок та алгоритми внутрішньої комунікації в організації. За цих три дні отримала багато цікавої, креативної інформації та практичних умінь ефективної комунікації. Дякую організаторам, тренерам – було круто!»

Людмила Неділя, 

Черкаська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України

 

«Цікавими, насиченими, продуктивними були три дні навчання на тренінгу з інформаційно-комунікаційної роботи (у рамках співпраці між ФПУ та Міжнародною організацією праці).

Дякую організаторам, тренерам та учасникам за плідну співпрацю та практичний досвід».

Світлана Колинко, 

Первинна профспілкова організація ЧАЕС, Атомпрофспілка 

 

 

 

 

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України

Переглядів: 74 | Додав: xmykhaylova0712 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Червень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів