Четвер, 09.05.2024, 22:56

Головна » 2021 » Вересень » 23 » ЗАСІДАННЯ РАДИ ОСВІТИ ЦК ПРОФСПІЛКИ
ЗАСІДАННЯ РАДИ ОСВІТИ ЦК ПРОФСПІЛКИ

Майданчиком для обговорення актуальної на сьогодні проблеми – перебудови організаційної структури Галузевої Профспілки в умовах децентралізації – стала Тернопільщина. Саме там 15-16 вересня 2021 року відбулося виїзне засідання Ради освіти ЦК Профспілки працівників освіти і науки України.

Відкриваючи роботу заходу голова Ради освіти ЦК Профспілки Сергій Пугачов та заступник Голови Профспілки працівників освіти і науки України Любов Гарбаренко акцентували увагу на важливості обговорення питань реорганізації профспілкової структури для подальшої ефективної діяльності галузевої Профспілки.

У перший день учасники зсідання мали змогу ознайомитися із досвідом роботи Тернопільської обласної організації Профспілки з питань реорганізації її структури. Також відвідали первинну профорганізацію Скориківського опорного закладу загальної середньої освіти та стали свідками підписання двох угод: Угоди про співпрацю між Скориківською сільською радою та Тернопільською обласною організацією Профспілки й Угоди між відділом освіти, культури, молоді і спорту Скориківської сільської ради Тернопільської області та Радою Об’єднаної територіальної профспілкової організації Підволочищини.

Голова Тернопільської обласної організації Профспілки Людмила Мокей ознайомила присутніх із досвідом налагодження співпраці структурних ланок Профспілки з органами місцевого самоврядування, який напрацьовано з 2015 року, відколи на теренах області утворилися перші територіальні громади. Голови територіальних організацій Кременеччини, Шумщини та Тернопільського району розповіли про те, як же на практиці відбувається процес взаємодії з місцевою владою.

16 вересня засідання ради відбувалося у форматі круглого столу, на якому учасники обмінювалися думками щодо змін в організаційній структурі обласних профорганізацій, перспектив розвитку соціального діалогу з керівниками територіальних громад, можливих викликів та ризиків освітньої реформи та процесів оптимізації мережі.

На завершення заходу було прийнято відповідні рішення щодо підготовки до Пленуму ЦК Профспілки та подальшої роботи Ради.

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України

Переглядів: 80 | Додав: xmykhaylova0712 | Рейтинг: 0.0/0