П`ятниця, 29.03.2024, 10:18




Головна | Мій профіль | Вихід Вхід

Меню сайту
Вітання
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2016 » Липень » 8 » Акція протесту профспілок України: Європейським цінам – європейську зарплату!
20:38
Акція протесту профспілок України: Європейським цінам – європейську зарплату!

   Десятки тисяч представників різних професій, профспілкових організацій, громадян зібралися 6 липня 2016 року у Києві на Всеукраїнський марш протесту та мітинги біля Уряду і Верховної Ради України у зв’язку із шоковим підвищенням ціни на газ і комунальні тарифи.

   У акції взяли участь члени від всеукраїнських профспілок, які представляють трудові колективи з усієї України, серед них – майже сім тисяч освітян.

   Учасники маршу двома колонами мирною ходою пройшли від парку ім. Т.Г. Шевченка і парку Слави до Кабінету міністрів України та Верховної Ради України.

  

    Вимоги учасників профспілкового маршу:

  • Від Уряду невідкладно провести реформу оплати праці.
  • Встановити з 1 жовтня гарантовану державою мінімальну зарплату на економічно обґрунтованому рівні прожиткового мінімуму 3067 грн, відповідно підняти пенсії та стипендії.
  • Від власників підприємств – підвищити з 1 липня ц.р. зарплату працівникам не менше ніж на 15% за рахунок отриманої економії від зниження державою удвічі єдиного соціального внеску.
  • Від народних депутатів невідкладно заслухати звіт Уряду з питань цінової політики і соціального захисту, прийняти рішення на убезпечення простих людей від зубожіння.

    Учасники Всеукраїнського маршу протесту затвердили текст Резолюції та вручили її представникам Кабінету Міністрів та Верховної Ради України.

  

    Відрадно,що  Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман все ж таки зустрівся  з делегацією представників профспілкових організацій, які взяли участь у Всеукраїнському марші протесту профспілок у зв’язку з шоковим підвищенням ціни на газ і комунальних тарифів. Переговорну групу очолював  Голова СПО об’єднань профспілок, голова ФПУ Григорій Осовий.

  

    Активну участь у акції протесту прийняла і делегація освітян міста Мукачева, яку очолювала голова міської організації Профспілки працівників освіти Христина Михайлова. До складу делегації входили голови первинних профспілкових організацій,  лідери профспілкового руху,  молодь, яким не байдуже майбутнє свого народу.

  

Переглядів: 367 | Додав: Mshad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Липень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів