Четвер, 28.03.2024, 23:05




Головна | Мій профіль | Вихід Вхід

Меню сайту
Вітання
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2016 » Червень » 14 » Децентралізація: роль та завдання профспілок
22:42
Децентралізація: роль та завдання профспілок

Децентралізація: роль та завдання профспілок

Актуальні питання децентралізації, реформування місцевого самоврядування та формування нових територіальних громад, а також реформування галузевих установ та організацій на території громади обговорили учасники круглого столу «Збереження професійно-фахового потенціалу галузей та територій і діяльність профспілкових організацій в умовах децентралізації влади та реформування місцевого самоврядування». Захід що відбувся 9 червня 2016 року у Міжнародному центрі культури і мистецтв профспілок «Жовтневий палац».

Круглий стіл організовано Федерацією профспілок України спільно з соціальними партнерами. Вів засідання заступник Голови ФПУ Євген Драп’ятий. Він же виступив з основною доповіддю, у якій проінформував присутніх про ситуацію з процесами децентралізації та їх законодавчим забезпеченням, окреслив роль та завдання профспілок у здійсненні конкретних та конструктивних кроків з реформування системи органів центральної влади та місцевого самоуправління.

У доповіді та виступах представників профспілок, органів державної влади та місцевого самоуправління, роботодавців було визначено основні мотиви і причини необхідності здійснення реформ децентралізації влади і реформування галузей і місцевого самоврядування.

Учасники засідання зупинилися на питаннях ефективності чи неефективності діючого стану в сферах, галузях і регіонах в умовах недостатності фінансових ресурсів, недосконалості системи управління, наявності соціально-економічних проблем та, зокрема, фахового і професійного забезпечення процесів децентралізації.

Під час круглого столу здійснився обмін досвідом та практикою вирішення питань створення нових громад, налагодження ефективної взаємодії профспілкових та інших громадських організацій з центральними та місцевими органами влади й органами місцевого самоврядування, обстоювання профспілками прав працівників на збереження робочих місць та належний рівень оплати праці шляхом врахування у бюджетах громад цільових коштів, передбачених у складі міжбюджетних трансферів, долучення профспілкових працівників до роботи у громадських радах та колегіях при місцевих органах влади, зокрема місцевого самоврядування.

Учасники круглого столу підготували низку пропозицій і рекомендацій для органів державної влади, місцевого самоврядування та інституцій громадянського суспільства, які спрямовані на:

– мінімізацію скорочення і масового звільнення фахового потенціалу галузей і територій;

– створення робочих місць, гідних умов праці й оплати праці, відродження вітчизняного виробництва;

– надання і наближення якісних та доступних послуг громадянам;

– ефективне використання ресурсного потенціалу, кадрів і можливостей територій та регіонів;

– посилення громадянського контролю з метою подолання корупції;

– плекання почуття господаря і гідного громадянина, патріота малої батьківщини і соборної України.

Було також порушено питання щодо діяльності профспілкових структур при створенні територіальних громад. Прийнято рішення обговорити його під час окремої наради з питань підвищення ефективності захисту соціально-економічних та трудових прав працівників та налагодження соціального діалогу з місцевими органами влади.

 

За матеріалами ФПУ

 

Переглядів: 680 | Додав: Mshad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Червень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів