Четвер, 18.04.2024, 16:17

Головна » 2017 » Листопад » 17 » Як в Ужгороді на обласній міжгалузевій спартакіаді профспілок змагалися
Як в Ужгороді на обласній міжгалузевій спартакіаді профспілок змагалися

Гімн України та підняття державного прапора урочисто відкрили фінальні змагання XXVII обласної міжгалузевої спартакіади профспілок, яка проходила у спорткомплексі «Юність» 11 листопада 2017 року.

Після привітань керівництва профспілкових організацій та запрошених гостей учасники спартакіади розпочали активну підготовку до змагань. Спортивний захід увібрав у себе вісім видів спорту, в яких спортсмени брали участь командною та індивідуальною грою. Участь у спартакіаді взяли 14 команд, які об’єднали близько 250 членів профспілкових організацій краю.

Як і завжди, високий рівень організації та підготовки на спортивних майданчиках змагань показала команда обласної організації Профспілки працівників освіти і науки (голова Тетяна Повханич).

Першим «золото» у скарбничку команди освітян у змаганнях з дартсу приніс Сергій Баркасій, тренер Ужгородської ДЮСШ.

Також найвищих результатів досягла жіноча збірна з волейболу на чолі з Іриною Сущенко, викладачем ДВНЗ «УжНУ».  Чоловіча збірна під керівництвом досвідченого Василя Іванка, заступника директора Закарпатської ОДЮСШ, у запеклій фінальній боротьбі поступилася першим місцем команді працівників профспілки охорони здоров’я.

Володимир Шопа, керівник гуртка Мукачівського районного центру дитячо-юнацької творчості, не залишив шансів суперникам у грі в шашки, а його колега з міста Ужгорода Галина Віхніна посіла друге місце серед жінок.

У змаганнях з шахів освітяни Ганна Шимон, вчитель математики Мукачівської ЗОШ І-ІІІ ст. №11 та Василь Данашевський, вчитель Нижньокоропецької ЗОШ І-ІІІ ст. Мукачівського району зайняли друге місце.

Другі місця гирьовиків Миколи Прокопа (до 70 кг), студента ДВНЗ «УжНУ» та Василя Діуса (понад 90 кг), вчителя фізичної культури Бистрицької ЗОШ І-ІІ ст. Мукачівського району в результаті дали освітянам третє загальнокомандне місце у цій дисципліні.

Окрасою спортивного дня стали змагання з перетягування каната, на яких вперше у своїй історії впевнену перемогу здобула команда освітян міста Ужгорода на чолі з  вчителем військової підготовки ЗОШ І-ІІІ ст. №20 – ліцею «Лідер» Юрієм Жентичком.

Збірній команді з міні-футболу, на превелике розчарування гравців та вболівальників, для того, щоб посісти призове місце, не вистачило одного влучного удару у серії післяматчевих пенальті. Не дивлячись на колосальну самовіддачу, команда освітян фінішувала четвертою.

На жаль, у змаганнях з настільного тенісу ні серед чоловіків, ні серед жінок, де освітян представляли Золтан Сіладі, вчитель фізичної культури Вілоцької ЗОШ І-ІІІ ст. №1 Виноградівського району та Яна  Манзич, вчитель фізичної культури Перечинської гімназії, призових місць не було здобуто.

Саме ці вищезгадані невдачі призвели до того, що за підсумками спартакіади команда обласної організації Профспілки працівників освіти  і науки завоювала таку саму кількість призових місць, як і спортсмени обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я, а саме – дев’ять. Проте, у команди медиків 5 перших місць проти 4 у освітян. Замикає трійку лідерів обласна організація профспілки працівників культури.

Нагороди організаторів призерам змагань – кубки, медалі, грамоти, дипломи вручили голова облпрофради, голова оргкомітету спартакіади Володимир Фленько, інші члени оргкомітету.

Більше фото зі змагань

Прес-служба обласної організації профспілки