Субота, 20.04.2024, 05:47




Головна | Мій профіль | Вихід Вхід

Меню сайту
Вітання
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2017 » Вересень » 28 » Освітяни Закарпаття – за здоровий спосіб життя
21:31
Освітяни Закарпаття – за здоровий спосіб життя

Фінальні змагання XV-ї обласної спартакіади працівників закладів та установ освіти Закарпаття, що відбулися 23 вересня 2017 року на стадіоні «Авангард» в м. Ужгород, традиційно відзначилися високою масовістю.

   Понад 700 працівників освіти з’їхалися до обласного центру, щоб напередодні свого професійного свята – Дня працівників освіти – позмагатися на спортивних майданчиках.

   а урочистій церемонії відкриття спартакіади освітян,  організаторами якої були департамент освіти і науки облдержадміністрації та обласна організація Профспілки працівників освіти і науки за підтримки ФСТ «Спартак», її учасників з усіх районів і міст нашого краю та численних уболівальників привітали: директор департаменту освіти і науки ОДА Ганна Сопкова, голова  обласної організації Профспілки працівників освіти і науки Тетяна Повханич, Ужгородський міський голова Богдан Андріїв, голова Закарпатської обласної ради профспілок  Володимир Фленько та інші почесні гості.

   Відтак, на усіх спортивних локаціях змагань розпочалася напружена боротьба, за перебігом якої слідкувала авторитетна суддівська колегія на чолі із суддею Національної категорії  Анатолієм Плєхановим.

   У турнірі з  міні-футболу перше місце завоювали спортсмени Ужгородського району, а призерами стали команди з Воловецького та Виноградівського районів відповідно.

   У волейболі серед жінок трійку призерів склали команди міста Ужгорода, Ужгородського району та міста Мукачева, а серед чоловіків – Свалявського району, міста Ужгорода та Виноградівського району.

   У змаганнях з настільного тенісу серед чоловіків свій високий клас вчергове підтвердив Золтан Сіладі з Виноградівщини, який став переможцем спартакіади. На наступних місцях – Іван Пирога (Іршавський район) та Фегер Едуард (м. Хуст). У жінок з цього виду спорту впевнено перемогла учасниця Всеукраїнських та Міжнародних змагань Яна  Манзич з Перечинського району, яка випередила Світлану Аванєсову (м. Мукачево)  та Наталію Кулю (Свалявський район).

   Перші три місця у турнірі з шашок  зайняли: у жінок – Галина Віхніна (м. Ужгород), Галина Чупак (Рахівський район), Наталія Шимон (Хустський район), у чоловіків – Володимир Шопа (Мукачівський район), Михайло Плець (Міжгірський район), Іван Пинзеник (Іршавський район).

   Призерами змагань з шахів стали: Ганна Шімон (м. Мукачево), Віталія Слава (м. Хуст), Любов Галас (Міжгірський район) – у жінок, Семен Найгебавер (м. Ужгород), Андрій Вичиля (м. Мукачево), Василь Данашевський (Мукачівський район).

   У легкій атлетиці перемогу здобули: у бігу на 300 метрів серед жінок віком до 35 років – Яніна Шпирна (Свалявський район), Георгіна Кондур (м. Мукачево), Наталія Петровська (м. Ужгород), а понад 35 років – Мар’яна Жиган (Міжгірський район), Оксана Химинець (Хустський район), Оксана Рошко (Мукачівський район). На 500-метрівці у чоловіків віком до 40 років кращими були: Юрій Бабинець (Ужгородський район), Юрій Гудз (Рахівський район), Роберт Ваш (Берегівський район), а понад 40 років – Василь Папіш (м. Мукачево), Олександр Осійський (Іршавський район) та Юрій Мисар (Перечинський район). У підсумку перше загальнокомандне місце з легкої атлетики виборола команда м. Мукачева, друге місце у Міжгірського району, третє – за Ужгородським районом.

   У змаганнях із сімейних стартів перемогу виборювали 14 родин освітян з районів і міст області. Перше місце завоювали господарі – Людмила, Олег та Давид Мартинович з міста Ужгород. На другому місці – родина Осійських з Іршавського району, на третьому – сім’я Мазур з м. Хуст.

   Найвлучнішими спортсменами, які вибороли призові місця у дартсі стали: Іван Терпай (Іршавський район), Роман Романишин (Тячівський район), Сергій Баркасій (Ужгородський район), а з кульової стрільби не було рівних Юрію Федорчуку (Мукачівський район), Руслану Касьянову (м. Мукачево) та Григорію Коліснику (м. Ужгород).

   У боротьбі за призові місця з плавання кращі результати показали: 25 метрів серед жінок віком до 35 років – Наталія Сличко (Воловецький район), Катерина Чукут (м. Ужгород), Уляна Липей (м. Берегово),  а понад 35 років – Любов Капчук (Рахівський район) та Світлана Золотих (м. Мукачево). На дистанції 50 метрів у чоловіків до 35 років перемогу вибороли: Михайло Малешко (Тячівський район), Василь Лужецький (Ужгородський район), Іван Гавриль (Міжгірський район), а понад 35 років – Олександр Фатула (м. Берегово), Олег Ковган (м. Ужгород) та Федір Рейнінгер (м. Мукачево). Перше загальнокомандне місце посіли плавці з м. Берегова, друге у м. Ужгорода, а третє у спортсменів з Рахівського району.

   У гирьовому спорті у ваговій категорії до 70 кг кращий результат показав Олександр Коложварі (Виноградівський район), друге місце за Василем Романом (Іршавський район), до 90 кг – перший, представник Воловеччини Микола Бабець, за ним Сергій Дерич (Міжгірський район) та Ігор Бондар (м. Ужгород), понад 90 кг – Василь Діус (Мукачівський район), Михайло Куліш (Свалявський район) та Василь Головчак (Перечинський район).

  Очікувано найвидовищним видом спорту цьогорічної спартакіади освітян – стало перетягування канату. У запеклій силовій боротьбі перемогу другий рік поспіль святкували освітяни з м. Ужгорода, які у фіналі виявилися сильнішими за освітян Свалявського району. Третє місце за м. Берегово.

 Призери в індивідуальному заліку нагороджені медалями та дипломами, а команди в окремих видах – дипломами організаторів. Крім того, усі діти-учасники змагань із сімейних стартів отримали подарунки від  обласної організації профспілки працівників освіти і науки.

   Підсумкова таблиця ХV обласної спартакіади працівників закладів та установ освіти Закарпаття показала, що перше місце в загальнокомандному заліку завоювала збірна команда міста Ужгорода (начальник управління освіти Ужгородської міської ради Оксана Бабунич, голова міської організації Профспілки Михайло Мегеш). Друге місце у збірної команди міста Мукачева (начальник управління освіти виконавчого комітету Мукачівської міської ради Катерина Кришінець-Андялошій, голова міської організації Профспілки Христина Михайлова). Бронза дісталася команді освітян з Ужгородського району (начальник відділу освіти, молоді та спорту Ужгородської райдержадміністрації Маріанна Михайлишина, голова районної організації Профспілки Ольга Ходанич).

   До шістки кращих також увійшли спортсмени Мукачівського, Іршавського та Міжгірського районів.

   ХV-а обласна спартакіада працівників закладів та установ освіти засвідчила високу майстерність освітян нашого краю, показала їх багатогранність, згуртувала та подарувала багато щирих емоцій.

Прес-служба обласної організації Профспілки

Переглядів: 335 | Додав: Mshad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Вересень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів