П`ятниця, 19.04.2024, 16:10




Головна | Мій профіль | Вихід Вхід

Меню сайту
Вітання
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2015 » Травень » 15 » Освітянський профспілковий актив області обрав свого очільника
17:10
Освітянський профспілковий актив області обрав свого очільника
Освітянський профспілковий актив області обрав свого очільника

   14 травня 2015 року в приміщенні навчально-методичного центру обласної ради профспілок відбулась ХХ звітно-виборна конференція Закарпатської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України, як кульмінація звітно-виборної кампанії в області.

   У роботі конференції брали участь 90 делегатів та запрошені: голова Центрального комітету Профспілки працівників освіти і науки Георгій Труханов, голова Закарпатської обласної ради профспілок Іван Король, директор департаменту освіти і науки Закарпатської обласної державної адміністрації Михайло Мотильчак, директор виконавчої дирекції обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Ігор Сегляник, а також начальники відділів (управлінь) райдержадміністрацій та міських рад, ректори вищих навчальних закладів, голови профспілкових комітетів обласних установ, які не обрані делегатами.

    Тривала кропітка підготовча робота передувала проведенню  звітно-виборної конференції. Всі делегати мали змогу завчасно ознайомитись з основними тезами звітної доповіді голови обласної організації та проектом постанови, внести свої доповнення, зміни. Під час же самого заходу всі учаснику отримали роздатковий матеріал, який засвідчував основні віхи в роботі та досягнення обласної організації за звітний п’ятирічний термін.

   У звітній доповіді голови обласної організації Тетяни Повханич  були  детально проаналізовані всі аспекти діяльності організації у звітному періоді. Також вона зупинилася на проблемах галузі освіти області і завданнях що стоять перед обласним, міськими, районними та первинними профспілковими організаціями на сучасному етапі. Це, насамперед, домагатися збільшення видатків на фінансування загальноосвітніх, дошкільних, позашкільних навчальних закладів, установ освіти, що сприяють забезпеченню життєдіяльності закладів освіти. Наступне гостре питання  про виділення місцевими бюджетами коштів на виплату педагогічним працівникам винагороди за сумлінну працю та зразкове виконання обов'язків відповідно до постанови КМУ від 05.06.2000 року №898. Є нагальна проблема з нарахуванням та виплатою індексації заробітної плати в закладах та установах освіти. Домогтися повної реалізації повноважень вищих навчальних закладів їх автономії та самоврядування також серед важливих спільних завдань.

   У діловій конструктивній атмосфері пройшло обговорення доповіді, після чого делегати звітно-виборної конференції визнали роботу обласної організації Профспілки працівників освіти і науки задовільною та були одностайні в прийнятті рішень і одноголосно обрали головою облорганізації Тетяну Федорівну Повханич.

   Постановою конференції окреслено першочергові завдання щодо здійснення захисту трудових, соціально-економічних прав та інтересів членів Профспілки, збереження розмірів оплати праці, соціальних гарантій педагогічних, науково-педагогічних працівників, молоді, що навчається, працівників галузі та удосконалення діяльності організаційних ланок.

   Делегатів та запрошених конференції привітали телеграмами колеги з  Вінницької, Волинської, Запорізької, Київської, Львівської, Одеської, Херсонської, Черкаської та Чернігівської обласної організації Профспілки.

Прес-служба обласної організації Профспілки

 

Переглядів: 407 | Додав: Mshad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів