Четвер, 28.03.2024, 14:16




Головна | Мій профіль | Вихід Вхід

Меню сайту
Вітання
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2018 » Жовтень » 7 » ПОДОРОЖ ПЕДАГОГІВ ЗОШ №7
23:13
ПОДОРОЖ ПЕДАГОГІВ ЗОШ №7

«Смачний Севлюш» - туристичний  маршрут педагогів Мукачівської ЗОШ I-III ст. № 7


     "Світ - це книга. І хто не подорожував по ньому - прочитав лише одну сторінку", - стверджував Августин Аврелій. Ще одну сторінку непрочитаної книги подорожей перегорнули вчителі Мукачівської ЗОШ I-III ст. №7, долучившись до мандрівки рідним краєм з нагоди відзначення професійного свята - Дня працівника освіти. 
    "Смачний Севлюш" - так називався туристичний маршрут, запропонований МКП "Екскурсія" та проведений екскурсоводом О.Шершуном. По дорозі до м. Виноградів ми побачили ряд регіональних цікавинок - знамениті озера Мукачівщини та Іршавщини, "долину теплиць" поблизу Сільця та понад столітній млин у с. В.Ком`яти. Відвідавши ферму "Карпатський буйвіл", довідалися про те, як вона була створена, як доглядають та утримують цих тварин, яку продукцію виготовляють на власному виробництві. У Виноградові нам розповіли про будівлі церков різних конфесій ХV-XVII ст.; ми відвідали руїни замку Канко XIV ст., палац барона Перені, знаменитий пам`ятник виноробу. Подальший маршрут нас привів до с. Четфолво, де стоять 2 церкви, одна біля одної: перша - реформаторська XVII ст. з найвищою в Україні  дерев`яною дзвіницею , друга - сучасна католицька незвичайно модерних обрисів. 
По дорозі до м. Берегово ми побачили сади та виноградники найтеплішого району Закарпаття, а в самому місті відвідали пам`ятки Берегсасу.
Родзинкою подорожі були дві дегустації (сирна та м`ясна), запропоновані на "Буйволиній фермі" та у затишній "Севлюшській пивниці". Кваліфікований екскурсійний супровід О.Шершуна збагатив наші знання про рідний край, його історію, традиції та звичаї. По дорозі додому на нас чекав несподіваний сюрприз - зупинка на страусиній фермі с. Павшино. З об`єктивних причин до мандрівки долучилися не всі члени колективу, але ми з нетепрінням чекатимемо наступної подорожі, яку запланували на осінні канікули.

                 Надія Габовда, голова профкому Мукачівської ЗОШ I-III ст. № 7

  

  

Переглядів: 258 | Додав: xmykhaylova0712 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів