П`ятниця, 19.04.2024, 02:45




Головна | Мій профіль | Вихід Вхід

Меню сайту
Вітання
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2016 » Жовтень » 3 » Президія ФПУ: час вимагає ефективних та рішучих дій
23:42
Президія ФПУ: час вимагає ефективних та рішучих дій

У сучасних складних політичних та соціально-економічних умовах значно зростає роль профспілок, які неухильно відстоюють принципи соціальної справедливості, відповідальності влади та роботодавців перед працівниками. Тому сьогодні на професійні спілки та їх актив покладають свої сподівання та очікування вирішення найактуальніших та гострих проблем мільйони членів профспілок, простих громадян України.

Про це говорили учасники засідання Президії Федерації профспілок України, що відбулось 30 вересня у Києві. Вів засідання Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий.

У роботі заходу взяли участь голови всеукраїнських профспілок – члени президії, Міністр соціальної політики України Андрій Рева, Уповноважений Верховної Раді з прав людини Валерія Лутковська, Голова НСПП Олександр Окіс, народні депутати України.

Якими мають бути дії профспілок в умовах шокового підвищення цін і тарифів на послуги ЖКГ? Що необхідно зробити, щоб Державний бюджет на 2017 рік відповідав інтересам працівників? Ці та інші питання були у центрі уваги виступів та зауважень учасників засідання Президії ФПУ.

Під час засідання було обговорено низку актуальних та важливих питань зокрема стосовно позиції Федерації профспілок України, її членських організацій щодо основних соціально-економічних показників Державного бюджету України на 2017 рік та стан урахування у ньому профспілкових пропозицій, а також про виконання вимог профспілок, визначених Постановою Ради ФПУ від 23.06.2016 № Р-2-4 «Про позицію і дії ФПУ, її членських організацій на захист прав та інтересів працюючих в умовах шокового підвищення ціни на газ і тарифів на житлово-комунальні послуги.

Наголошено, що незважаючи на тиск профспілок, прийняті рішення місцевими органами та подані судові позови, позиція Уряду щодо ціни на газ і тарифів на житлово-комунальні послуги залишається незмінною, а створена на виконання доручення Прем’єр-міністра України міжвідомча робоча група з опрацювання пропозицій щодо перегляду цін на природний газ не провела жодного засідання.

Голова ФПУ Григорій Осовий наголосив, що у профспілок є чітка, прозора та ефективна позиція з цього питання і вони будуть відстоювати її на всіх рівнях – від парламенту та Уряду до місцевих органів державної влади.

Профспілки, громадськість та органи самоврядування вже заявили про свою принципову позицію, зазначив Григорій Осовий. Зараз – слово за Урядом та Верховною Радою, які не мають права ігнорувати інтереси простих людей.

Після обговорення важливих соціально-економічних питань, Президія відзначила, що вимоги профспілок, визначені у Заяві ФПУ, схваленій Радою ФПУ 23 червня 2016 року, державною стороною та стороною роботодавців не виконані. У зв’язку з цим, Президія ФПУ доручила керівництву Федерації звернутися до Прем’єр-міністра України та СПО сторони роботодавців з пропозицією провести зустрічі з профспілковим активом із питань, які є предметом колективних трудових спорів, з метою обговорення шляхів врегулювання конфліктних питань та визначення дорожньої карти розвитку економіки, збереження та створення сучасних безпечних робочих місць, реформування системи оплат праці. 

У разі невиконання вимог до проведення зустрічей та розвитку соціального діалогу, Федерація профспілок України, її членські організації залишають за собою право на проведення масових акцій протесту у другій половині жовтня. 

Під час засідання Президії ФПУ також було підписано Меморандум про співпрацю між Федерацією профспілок України та Уповноваженим Верховної Ради з прав людини. Цей документ підписали Голова ФПУ Григорій Осовий та Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська.

Голова НСПП Олександр Окіс виступив з інформацією «Про взаємодію Національної служби посередництва і примирення та Федерацією профспілок України відповідно Угоди про співпрацю між ФПУ та НСПП», а також вручив Голові ФПУ Свідоцтво про репрезентативність ФПУ.

За матеріалами ФПУ
Переглядів: 540 | Додав: Mshad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів