П`ятниця, 26.04.2024, 09:26




Головна | Мій профіль | Вихід Вхід

Меню сайту
Вітання
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2015 » Вересень » 15 » Профспілка освітян: цей день в історії
15:01
Профспілка освітян: цей день в історії
Профспілка освітян: цей день в історії

   25 років тому – 14 вересня 1990 року – на установчому з'їзді була створена Профспілка працівників освіти і науки України – молодої незалежної держави.

   З'їзд обрав Центральний комітет Профспілки працівників освіти і науки України, який став правонаступником Українського республіканського комітету Профспілки працівників народної освіти і науки.

  Після проголошення незалежності України Профспілка працівників освіти і науки докорінно змінила модель своєї діяльності – й до сьогодні здійснює представництво і захист трудових, соціально-економічних прав та інтересів своїх членів, має високий рейтинг в органах законодавчої та виконавчої влади, серед роботодавців.

  Профспілка працівників освіти і науки України об'єднує педагогічних працівників загальноосвітніх шкіл, дошкільних та позашкільних установ, науково-педагогічних працівників, професорсько-викладацький склад вищих навчальних закладів, а також адміністративно-господарський, допоміжний персонал установ та закладів освіти, непрацюючих пенсіонерів.

   Профспілка працівників освіти і науки є найчисельнішою і найактивнішою організацією у складі Федерації профспілок України.

   Станом на 1 січня 2015 року у її лавах перебувають 26419 первинних профспілкових організацій – 1 730 252 членів.

  Пріоритетні напрями діяльності Профспілки сьогодні – це:

соціально-економічний захист педагогів;

соціальний діалог із владою на усіх рівнях;

юридична консультація та підтримка спілчан;

робота з молоддю;

оздоровлення освітян та їх дітей;

захист духовних інтересів спілчан;

широка інформаційно-просвітницька робота;

інтеграція в міжнародний профспілковий рух.

  Профспілка є членською організацією Інтернаціоналу освіти найчисельнішого світового об’єднання освітянських профспілок.Діють двосторонні Договори про співробітництво з профспілками працівників освіти і науки Білорусі, Молдови, Грузії, Латвії, Азербайджану, Спілкою польських вчителів, Профспілкою вчителів середніх шкіл Франції.

   Профспілка працівників освіти і науки України відстоює права та гарантії педагогів, підіймаючи імідж сучасного учителя, переконує і владу і суспільство у тому, що держава, в першу чергу, несе відповідальність за фінансування і подальший розвиток освіти. А освіта – це основа розвитку країни!

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України

Переглядів: 555 | Додав: Mshad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів