Вівторок, 30.04.2024, 10:56




Головна | Мій профіль | Вихід Вхід

Меню сайту
Вітання
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2019 » Серпень » 29 » СПЛАВ ПО РІЧЦІ ТИСА
20:32
СПЛАВ ПО РІЧЦІ ТИСА

СПЛАВ ПО РІЧЦІ ТИСА


            Профспілковий комітет Мукачівського дошкільного навчального  закладу № 28 запропонував працівникам відзначити початок  навчального 2019 року  активним відпочинком – сплавом на катамаранах по річці Тиса. Більшість колег відгукнулись на пропозицію та разом із членами свої сімей вирушили за новими враженнями. Після прибуття до місця початку сплаву досвідчені інструктори   сформували з нас  команди екіпажів, перевірили спорядження та підготовку до сплаву. Коли всі необхідні приготування виконані, екіпажі спустили катамарани на воду, і – повний вперед!!!
             Нас чекав цікавий маршрут: в широких розливах річки, де спокійний плин,  милувались навколишньою природою. Але там, де бурхливі річкові перекати, з швидкою течією і підступними перешкодами, довелось  бути надзвичайно уважними і вправними. Кожна учасник команди змушений був   швидко орієнтуватись, чітко виконувати вказівки інструктора,  працювати, як єдиний організм, розуміючи один одного з півслова, адже від дії кожного залежав успіх всієї команди.
          В процесі сплаву протяжністю 26 кілометрів,  який починається в мальовничих околицях старовинного міста Хуст, ми відкрили для себе унікальне природне явище – підводне озеро, яке знаходиться в самій річці. А ще побачили скелі Марії Терезії, на яких, згідно з указом Австрійської імператриці, невпинно горіли сигнальні вогнища, які попереджали робітників лісу – бокорашів про небезпечну ділянку сплаву. Прямовисна скеля купи каміння, що підноситься над рікою, вразила нас своєю величчю і неприступністю. Пропливали і повз   заповідного гірського масиву “Чорна гора», біля підніжжя якого протікає Тиса. У цього масиву є цікавий феномен, адже на південному схилі гори клімат аналогічний клімату Кримського півострова. Сплав тривалістю  4 години закінчився в урочищі Виннички, в околицях міста Виноградів. 
         На прибережній галявині нас чекав смачний  угорський бограч, приготовлений за всіма канонами угорської кухні. Повечерявши, ми з гордістю прийняли поздоровлення професіоналів з успішним підкоренням річки Тиса і зробили з новими друзями фото на пам’ять. 
                                                             Наталія БАБИЧ, голова ППО ДНЗ № 28

 

 

Переглядів: 215 | Додав: xmykhaylova0712 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Серпень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів