Субота, 27.04.2024, 06:08




Головна | Мій профіль | Вихід Вхід

Меню сайту
Вітання
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2015 » Травень » 19 » Україна – єдина країна!
19:56
Україна – єдина країна!

Українці ― народ, ментальність якого не схожа на всі інші. Здається, що ще на генетичному рівні у нас закладені такі якості, як богобоязливість, щирість, милосердя, щедрість і миролюбивість. Не останнє місце у цьому переліку займає почуття патріотизму.

Було б недоречним, враховуючи події останніх місяців, не згадати про патріотизм серед учнівської молоді та педагогічних працівників міста.

15 травня 2015 року у Мукачівській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №4 з поглибленим вивченням окремих предметів та курсів було проведено урочисті профспілкові збори «Україна ― єдина країна», метою яких було висвітлити сучасні вимоги національно-паріотичного виховання, проаналізувати роботу «Євроклубу» та визначити напрямки подальшої роботи.

Голова первинної профспілкової організації Оксана Кочан виступила з доповіддю, у якій звернула увагу присутніх на основні етапи розвитку і становлення України як незалежної держави. Особлива увага була приділена подіям сьогодення. Не можна було оминути увагою акції протесту на Майдані, героїв Небесної сотні, учасників АТО. Доповідач нагадала присутнім, що школа гордиться тим, що учні Вільгельм Штольцель та Роберт Кіс теж не залишились осторонь у питанні захисту рідної землі від агресора і з гідністю виконали свій обов’язок, віддавши свої ще зовсім молоді життя.

Один з керівників «Євроклубу» Ірина Раїнчук ще раз переконливо довела, що українці мають європейське коріння і багато успішних і процвітаючих держав завдячують своїм розвитком саме українцям. Зокрема, цікавим є той факт, що найменша дочка Ярослава  Мудрого Анна дала Європі 30 королів.

Учні школи теж не залишились осторонь, а стали активними учасниками зборів.

Емоційно, переконливо вони декламували поезії, презентували відеоролик, у яких чітко висловили свою тверду переконаність у щасливому майбутньому держави, її розвитку і європейському спрямуванні.

Кажуть, що людина, яка не пам’ятає минулого, не заслуговує на майбутнє. Хвилиною мовчання були вшановані ті, хто віддав життя для того, щоб ми впевнено крокували вперед.

А справді по-дитячому щиро і безпосередньо у виконанні Евеліни Солецької пісні «Я ­– маленька українка» та «Мальви» у виконанні Катерини Немйо стали свідченням того, що діти – це справді наше майбутнє, і вони – це майбутнє – не  раби, якими хоче бачити нас агресор, а представники незалежної і сильної нації, яка зі свого шляху вже ніколи не зійде!

Участь у заході взяла голова міської організації Профспілки Христина Михайлова, яка відмітила актуальність даної теми на сучасному етапі. Адже саме сьогодні, як ніколи раніше, на долю України  випало чимало випробувань, у яких  перевіряється на незламність народний дух, проявляється  патріотизм, геройство. Наголосила на тому, що профспілкова організація всіляко підтримує сім’ї тих воїнів, які відстоюють право на вільний і самостійний розвиток України в зоні АТО. Закликала схилити голову перед тими, хто справою, гідністю, честю доводить свою любов Україні.

Христина Степанівна  також розповіла спілчанам про нагальні  завдання, які стоять перед Профспілкою в ці нелегкі часи. Побажала освітянам терпіння, витримки, висловила сподівання, що наш працелюбний народ здолає всі труднощі. Україна буде багатою, розвиненою, демократичною державою, в якій професія педагога стане невід’ємною складовою формування самосвідомості молодого покоління. Адже доля України, те, яким буде її майбутнє, залежить від того, наскільки сумлінно ми будемо виконувати свій священний обов’язок перед рідною землею, перед пам’яттю своїх великих предків. 

«Україна – єдина країна! У цих словах – наша віра, наша мудрість, наша сила. Віримо в твою щасливу долю, наша земле! Хай осяває твій шлях зоря надії, правди й любові!» - цими словами Христина Михайлова завершила свій виступ.

Маємо надію, що подібні заходи проводитимуться і в інших навчальних закладах.  Тож зробімо все, що від нас залежатиме, щоб міцнів наш рід, щоб могутнішала рідна Україна-ненька! 

Оксана Кочан, голова ППО Мукачівської СЗОШ № 4

Переглядів: 445 | Додав: Mshad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів