П`ятниця, 29.03.2024, 16:59

Головна » 2019 » Липень » 10 » УКРАЇНСЬКА КОМАНДА - БРОНЗОВИЙ ПРИЗЕР
УКРАЇНСЬКА КОМАНДА - БРОНЗОВИЙ ПРИЗЕР

Українська команда освітян – бронзовий призер міжнародних змагань у Болгарії

3-10 липня 2019 року в Республіці Болгарія (м. Варна) відбулися XV Міжнародні змагання вчителів. Понад 500 учасників із 21 муніципалітету Болгарії, а також освітян із Єгипту, Румунії, України та Таджикистану взяли участь у спартакіаді.

Організаторами заходу традиційно виступили Профспілка болгарських вчителів та Болгарська Федерація працівників спорту та здоров’я за підтримки Міністерства молоді та спорту.

Офіційний старт ювілейним змаганням дала Янка Такева – голова Профспілки болгарських вчителів, участь взяли Сьюзан Флокен – Європейський директор Європейського комітету профспілок освіти, представники міністерств та відомств Болгарії.

Змагання проводилися з 10 видів спорту (плавання, шахи, настільний теніс, міні-футбол, пляжний волейбол, вуличний баскетбол, дартс, бридж, петанк, перетягування канату).

Делегація спортсменів із України цьогоріч складалася із 36 осіб – 11 регіонів нашої країни (Донецька, Дніпропетровська, Закарпатська, Запорізька, Миколаїська, Одеська, Сумська, Херсонська, Чернігівська, Черкаська області та місто Київ). Делегацію від нашої країни очолила заступник голови Профспілки працівників освіти і науки України Любов Гарбаренко.

Закарпаття  на XV  Міжнародних змаганнях вчителів у Республіці Болгарія представляли:

• Олександр Фатула, директор Берегівської ЗОШ І-ІІІ ст. №5 з поглибленим вивченням англійської мови (плавання);
  • Золтан Сіладі, вчитель фізичної культури Вилоцької ЗОШ І-ІІІ ст. №1 Виноградівського району (настільний теніс);
  • Андрій Вачиля, керівник шахового гуртка Будинку школярів міста Мукачева (шахи);
  • Аліса Кочемба, вчитель інформатики Ужгородської спеціалізованої школи І-ІІІ ст. №3 з поглибленим вивченням англійської мови (плавання).

Україніці змагалися за першість у шести видах спорту і за результатами змагань привезли на Батьківщину почесне ІІІ місце. Україна вперше стала бронзовим призером у загальнокомандному заліку: Варна (Болгарія) – 79 очок, – Бургас (Болгарія) – 55 очок, 3, команда України – 54 очки.

Результати змагань:

Міні-футбол (чоловіки)

ІІ місце (команда Миколаївської області);

Пляжний волейбол (чоловіки і жінки)

• чоловіки – ІІ місце (команда Черкаської області, тренер – Дмитро Шпак);
  • жінки – IVмісце (збірна команда Черкаської, Одеської та Сумської областей);

Настільний теніс (чоловіки і жінки)

Командний залік:

• І місце (чоловіки) – Олексій Молочко (Чернігівська обл.), Олександр Буберенко (Одеська обл.), Золтан Сіладі  (Закарпатська обл.);
  • І місце (жінки) – Ольга Стефанюк (Дніпропетровська обл.), Тетяна Мудрак (Херсонська обл.);

Особистий залік (чоловіки):

• І місце – Олексій Молочко (Чернігівська обл.),
  • ІІ місце – Олександр Буберенко (Одеська обл.)
  • ІІІ місце – Золтан Сіладі (Закарпатська обл.).

Особистий залік (жінки):

ІІ місце – Ольга Стефанюк (Дніпропетровська обл.)

Шахи (чоловіки і жінки)

Командний залік:

• ІІ місце (чоловіки) – Андрій Вачиля (Закрапатська обл.), Леонід Козак (Херсонська обл.), Михайло Дергильов (Донецька обл.);
  • І місце (жінки) – Клавдія Чулуп (Миколаївська обл.), Ірина Дибцева (Запорізька обл.)

Особистий залік:

• І місце (жінки) – Клавдія Чулуп (Миколаївська обл.)
  • І місце (чоловіки) – Андрій Вачиля (Закарпатська обл.).

Плавання (чоловіки і жінки)

• ІІ місце (чоловіки) – Олексанр Фатула (Закарпастька обл.), Геннадій кулак (Сумська обл.);
  • ІІІ місце – командна естафета (Людмила Гога – Сумська обл., Аліса Кочемба – Закарпатська обл., Олексанр Фатула (Закарпастька обл., Геннадій Кулак Сумська область.

Перетягування канату – ІІІ місце (змішані команди (Черкаська, Миколаївська, Дніпропетровська, Запорізька області).

Спортсмени – жінки за результатами змагань  були нагороджені кубком «Чесна гра».

Пишаємося нашими переможцями і призерами! Вітаємо з новими перемогами і бажаємо здоров’я, високих спортивних досягнень, натхнення та успіхів у всіх справах!

Відгуки учасників спартакіади

Хочу висловити подяку Профспілці працівників освіти і науки України за надану можливість взяти участь у Спартакіаді вчителів у Болгарії та захищати честь нашої збірної команди.

Нам було дуже приємно стояти на п’єдесталі і відчувати себе частинкою командного успіху.

Андрій Бабієнко, Віталій Лісовець,
Миколаївська область

(міні-футбол)

… Те, що ми пережили описати словами дуже складно. Ми всі різні, але стали одним непоборним колективом. Коли чуєш назву своєї країни іншою мовою у іншій країні, тебе переповнює почуття гордості. І нехай ми не стали першими, але ми повернулися переможцями. Дякую Профспілці і колективу. Дякую, Албені!

Віталій Семчак, Черкаська область
(пляжний волейбол)

Команда з України – це професійні педагоги-спортсмени, які своїм прикладом надихають юне покоління та своїх колег до занять спортом, ведення здорового способу життя.

Спартакіада у Болгарії стала для мене першим міжнародним спортивним заходом, де я мала чудову нагоду позмагатися з тенісистами, які грають різними стилями та тактикою ведення гри. Це дуже важливо для отримання досвіду. Дуже вдячна за цю можливість і сподіваюся й надалі підвищувати свій рівень майстерності.

Тетяна Мудрак, Херсонська область,
(теніс)

Саме на міжнародному спортивному майданчику проявляються найкращі якості українських педагогів. Дякуючи турботі Профспілки здійснюється розвиток вчительського спорту.

Ірина Небосенко, Дніпропетровська область
(представник команди)

Дуже вдячна за незабутню поїздку та досвід міжнародних спортивних змагань. Дуже важливо було підтримувати один одного під час спартакіади, хоч більшість зустрілися вперше. Проте, дух єдності і бажання перемогти дуже зближує та здружнює колектив.

Аліса Кочемба, Закарпатська область
(плавання)