П`ятниця, 29.03.2024, 12:25




Головна | Мій профіль | Вихід Вхід

Меню сайту
Вітання
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2018 » Листопад » 30 » ВИЇЗДНЕ ЗАСІДАННЯ ПРОФСПІЛКИ
20:21
ВИЇЗДНЕ ЗАСІДАННЯ ПРОФСПІЛКИ

Захист прав та інтересів спілчан – питання виїзного засіданні президії комітету Закарпатської обласної організації Профспілки

  23 листопада 2018 року відбулося виїзне розширене засідання президії комітету Закарпатської обласної організації Профспілки. Лідерів профспілкових організацій освітньої галузі Закарпаття гостинно прийняло місто Лева, а саме засідання відбулось в пам’ятці культурної спадщини – Будинку вчених.

   Після змістовної оглядової екскурсії вражаючої будівлі, яка, до речі, знаходиться на балансі Львівської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України, учасники засідання президії розпочали свою роботу.

   Відкриваючи засідання, голова обласної організації Профспілки працівників і науки Тетяна Повханич вручила заслужені грошові винагороди від ЦК Профспілки призерам етапу Всеукраїнської освітянської спартакіади, а саме, змішаній команді з волейболу, які посіли друге місце на турнірі такого рівня.

   Відтак, про роботу  Міжгірської районної організації Профспілки  із забезпечення соціального діалогу, посилення організаційної та фінансової складової у діяльності первинних  профспілкових організацій доповіла очільник організації Олена Бута.

  Було зазначено, що статутні цілі та програмні завдання комітет, його президія реалізують через механізми соціального партнерства, а також шляхом спрямування звернень у вищі органи виконавчої і законодавчої влади, які стосувалися питань фінансування освітньої галузі, гідної заробітної плати педпрацівників в умовах інфляції та підвищення тарифів на комунальні послуги, збереження норм щодо державних гарантій працівникам освіти. З метою відстоювання трудових, соціально-економічних прав та інтересів освітян, делегація членів Профспілки працівників освітньої галузі Міжгірщини брала участь у Всеукраїнських акціях протесту в містах  Києві та Ужгороді.

    Належна увага приділяється питанням забезпечення громадського контролю за дотриманням  трудового законодавства  в установах та закладах освіти, своєчасного вжиття заходів для усунення виявлених порушень, надання безоплатної правової допомоги членам Профспілки та представництва їх інтересів в органах державної влади й місцевого самоврядування.

   Разом з тим, у роботі комітету районної організації Профспілки, його президії є ряд невирішених питань, серед них: проблема повного забезпечення оплати праці освітян району відповідно до чинного законодавства про працю, в першу чергу  в дошкільних та позашкільних закладах освіти, які фінансуються з місцевого бюджету.

Про хід виконання вимог профспілкових акцій протесту та дії профспілок усіх рівнів щодо захисту прав та інтересів працюючих присутніх проінформувала голова обласної організації Профспілки Тетяна Повханич в рамках розгляду питання щодо підсумків проведення регіональної (9 жовтня 2018р.) та Всеукраїнської (17 жовтня 2018 р.) акцій протесту профспілок.

   Спеціаліст з інформаційної роботи обласної організації Профспілки Федір Смірнов підбив підсумки проведення ХVІ спартакіади працівників закладів та установ освіти Закарпатської області та участі команди працівників освіти і науки у ХХVІІІ обласній міжгалузевій спартакіаді профспілок. Були винесені подяки головам міських, районних організацій профспілки за організацію команд, відзначені переможці та активні учасники змагань. При обговоренні даного питання, спільно шукались шляхи удосконалення команди обласної організації Профспілки для покращення результатів виступів в наступному році.

   На завершення роботи було розглянуто ряд внутрішньоспілкових питань та прийнято відповідні постанови.

 

 

Переглядів: 296 | Додав: xmykhaylova0712 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів