Четвер, 28.03.2024, 21:56

Головна » 2016 » Листопад » 26 » З 1 грудня підвищуються посадові оклади працівників бюджетної сфери
З 1 грудня підвищуються посадові оклади працівників бюджетної сфери

З 1 грудня підвищуються посадові оклади працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери.

Уряд 23 листопада прийняв постанову «Деякі питання оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери».

Проект акта підготовлено Мінсоцполітики з метою підвищення посадових окладів працівників окремих галузей бюджетної сфери у зв’язку із зростанням з 1 грудня цього року мінімальної заробітної плати з 1450 до 1600 гривень.

Зокрема, постановою передбачено підвищення тарифної ставки працівника першого тарифного розряду Єдиної тарифної сітки на 150 грн (на 12,7 %) і встановлення її у розмірі 1335 гривень. При цьому зберігається діючий грошовий розрив між мінімальною заробітною платою та тарифною ставкою працівника першого тарифного розряду ЄТС у сумі 265 грн.

Відповідно до зростання посадового окладу (тарифної ставки) працівника першого тарифного розряду ЄТС та тарифних коефіцієнтів за розрядами ЄТС підвищуються посадові оклади всім категоріям працівників бюджетної сфери з дотриманням міжкваліфікаційних (міжпосадових) співвідношень в оплаті праці.

Крім того, для недопущення «зрівнялівки» у посадових окладах окремих категорій працівників постановою передбачено встановлення диференціації розмірів посадових окладів працівників  1-3 тарифних розрядів ЄТС (на 5-10 гривень).

Реалізація постанови буде здійснена в межах видатків, передбачених на оплату праці працівників бюджетних установ, закладів та організацій у 2016 році.

Завантажити постанову КМУ

За матеріалами Урядового порталу