Четвер, 25.04.2024, 10:01




Головна | Мій профіль | Вихід Вхід

Меню сайту
Вітання
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2015 » Жовтень » 7 » Звернення до Голови Верховної Ради та Прем’єр-міністра України
09:58
Звернення до Голови Верховної Ради та Прем’єр-міністра України

Звернення до Голови Верховної Ради та Прем’єр-міністра України

В умовах погіршення матеріального становища працівників освітньої галузі органами виконавчої влади продовжується наступ на трудові права працівників навчальних закладів та установ освіти,  обмеження їх соціальних прав громадян, гарантованих Конституцією України.

   За останній час доходи працівників освітньої галузі і так скоротилися в 2-3 рази через різке підвищення цін на продукти харчування, предмети першої необхідності, тарифів на житлово-комунальні, транспортні і інші послуги, а також інфляцію, оскільки недостатнє фінансове забезпечення навчальних закладів та установ освіти унеможливлює здійснення індексації заробітної плати. В той же час зменшуються та скасовуються надбавки педагогічним працівникам за престижність праці, доплати за виконання певних видів педагогічної роботи, йде скорочення видатків за позашкільні навчально-виховні заклади, методичні центри при управліннях освіти і ін.

   Пропозиції профспілок здебільшого ігноруються, стає усталеною практика авторитарного прийняття рішень, які погіршують матеріальне становище людей. Звичайною реакцією державних органів на виступи профспілок щодо захисту працівників є тиск на профорганізації.

   Освітяни Закарпаття з обуренням сприйняли наміри Уряду стосовно посилення економії бюджетних коштів за рахунок скорочення на 3% кількості штатних посад, а також скорочення і реорганізації освітніх закладів.

   Чому за довгоочікувані реформи діючого Уряду в чергове мають платити звичайні люди, які змушені рахувати чесно зароблені гроші від зарплати до зарплати, а олігархи знову отримають преференції та наддоходи за рахунок нестримно зростаючих цін і тарифів на життєво необхідні товари і послуги?!

   Вважаємо нехтування принципів соціального діалогу з боку Урядової сторони, яка декларує європейські підходи до прийняття рішень, неприпустимим.

  Вимагаємо також при розробці і затвердженні Бюджету країни на 2016 рік згадати цивілізований, європейський шлях формування державних рішень і невідкладно розпочати консультації з роботодавцями і профспілками, щоб разом проаналізувати наявні в економіці ресурси, використати альтернативні джерела наповнення бюджету.

  Закликаємо урядовців та депутатів – не обмежувати конституційні права та гарантії громадян, дбати про свій народ, рахуватися з ним та бути професіоналами й фахівцями своєї справи аби підтвердити  звання демократичної влади.

 

За дорученням учасників президії  

обласної організації Профспілки

працівників освіти і науки

 

З повагою,

Голова обласної організації                                       Т.Ф. Повханич 

КМУ Завантажити

ВРУ Завантажити

Переглядів: 398 | Додав: Mshad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів