Четвер, 09.05.2024, 21:11

Головна » 2022 » Лютий » 17 » ПРОФСПІЛКИ СВІТУ СОЛІДАРНІ З УКРАЇНОЮ: ЗУСТРІЧ МІЖНАРОДНИХ ПАРТНЕРІВ
ПРОФСПІЛКИ СВІТУ СОЛІДАРНІ З УКРАЇНОЮ: ЗУСТРІЧ МІЖНАРОДНИХ ПАРТНЕРІВ

Розпочинаючи розмову Девід Едвардс від імені мільйонів освітян усього світу висловив солідарність з освітянською спільнотою України у зв’язку із військовою напругою, яка нині склалася.

«Усі очі світу дивляться сьогодні на Україну. Ми, як організація, яка віддана справі миру, виражаємо солідарність та підтримку українським освітянам у цей напружений та складний період», – сказав Генеральний секретар Інтернаціоналу освіти. Також він підкреслив, що питання миру підійматимуть на найближчих заходах Бюро та ініціюватимуть проведення всесвітніх публічних заходів із багатьма країнами – членами Інтернаціоналу освіти – задля підтримки педагогічної спільноти в Україні у прагненні миру та безпеки для своєї землі.

Європейський директор Сьюзан Флокен зазначила, що ЄКПО завжди підтримувала Профспілку працівників освіти і науки України і нині пильно слідкує за розвитком подій сьогодні.

«Поки що ми не побачили суттєвих змін та деескалації конфлікту», – сказала Сьюзан Флокен і виразила сподівання, що тиск парламентів та урядів багатьох країн допоможе вирішити усе у мирному руслі.

У розмові з міжнародними колегами Голова Профспілки Георгій Труханов подякував за підтримку Інтернаціоналу освіти та ЄКПО у європейському виборі у 2014 році і зараз – в умовах ескалації конфлікту.

«Учителі України цінують дипломатичне сприяння та військову допомогу, яку нам надають різні країни світу. Наша освітянська спільнота налаштована рішуче на єдність, якісну працю та захист своєї країни в умовах військової загрози», – підкреслив Георгій Труханов

Насамкінець колеги домовилися про подальшу комунікацію, моніторинг та висвітлення питання миру та безпеки в Україні на усіх міжнародних заходах.

Довідково

Інтернаціонал освіти – глобальна федерація профспілок освіти, яка об’єднує 32 мільйони працівників освіти у 178 країнах світу.

Європейський комітет профспілок освіти представляє 132 профспілки освіти – тобто 11 мільйонів вчителів у Європі.

Міжнародний відділ ЦК Профспілки

Переглядів: 80 | Додав: xmykhaylova0712 | Рейтинг: 0.0/0