П`ятниця, 26.04.2024, 00:27

Головна » 2019 » Лютий » 26 » ЗАСІДАННЯ ПРЕЗИДІЇ ОБЛАСНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ПРОФСПІЛКИ
ЗАСІДАННЯ ПРЕЗИДІЇ ОБЛАСНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ПРОФСПІЛКИ

Засідання президії комітету обласної організації Профспілки: підсумки, рішення, плани

21 лютого 2019 року в м. Ужгород освітянський профспілковий актив області взяв участь у  першому календарному засіданні президії комітету обласної організації Профспілки працівників освіти і науки.

Питання про стан та динаміку профспілкового членства,  мережу організаційних ланок обласної організації Профспілки працівників освіти і науки у 2018 році озвучив спеціаліст з інформаційної роботи обласної організації Федір Смірнов. Так, станом на 1 січня 2019 року до складу обласної організації Профспілки працівників освіти і науки входять 4 міські, 13 районних комітетів профспілки, 7 профкомів вишів І-ІV рівнів акредитації, у тому числі 3 – об’єднаних. За підсумками узагальнення статистичних даних на кінець 2018 року в області діє 1010 первинних профспілкових організацій проти 1023 на кінець 2017 року із загальною чисельністю 55014 членів профспілки, що зменшилась на 1972 члена профспілки в порівнянні з минулорічними даними.

У доповіді було детально проаналізовано причини та обставини зменшення кількості членських організацій та чисельність членів профспілки в територіальних організаціях протягом 2018 року. Серед основних чинників негативної динаміки відзначалась реорганізація закладів освіти, втручання керівників ОТГ у діяльність первинних профорганізацій, ліквідація посад, зміна постійного місця роботи, зменшення набору першокурсників, продовження навчання студентів за кордоном тощо. Також певна кількість спілчан вибула внаслідок внутрішньо організаційних конфліктів у первинних профорганізація щодо питань мотивації членства.

З інформацією про виконання бюджету Закарпатської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки у 2018 році виступила головний бухгалтер обласної організації Наталія Кробинець. Були розглянуті бюджет та структура доходів і витрат у 2018 році, надходження профспілкових внесків, витрати членських організацій на оздоровлення, культурно-масову, спортивну роботу тощо.

З підсумками обласного етапу Всеукраїнського громадського огляду-конкурсу стану умов і охорони праці в закладах освіти Закарпатської області за 2018 рік присутніх ознайомила спеціаліст обласної організації Профспілки Ірина Скубенич.

За досягнуті високі показники у реалізації умов Всеукраїнського огляду-конкурсу щодо створення безпечних умов і охорони праці в закладах освіти області оглядовою комісією було визначено наступних призерів:

у першій категорії (дошкільні, загальноосвітні та позашкільні заклади освіти):

1 місце – Великолазівський заклад дошкільної освіти «Сонечко»;

2 місце – Голубинська ЗОШ  І-ІІ ст. Свалявської районної ради;

3 місце – Сокирницька ЗОШ  І-ІІІ ст. з поглибленим вивченням французької мови Хустської РДА.

У другій (професійно-технічні заклади освіти та заклади вищої освіти І та ІІ рівнів акредитації) та третій категоріях (заклади вищої освіти ІІІ та ІV рівнів акредитації) матеріали були відсутні.

З метою вдосконалення внутріспілкової роботи зі зміцнення єдності та консолідації профспілкового руху, підвищення ролі лідерів профспілкових організацій, розвитку їх творчої діяльності та ініціативи, створення умов для творчого росту профспілкових лідерів, посилення відповідальності щодо результатів своєї діяльності у вирішенні завдань організаційного і фінансового зміцнення Профспілки, мотивації профспілкового членства обласна організації Профспілки   працівників освіти і науки  ухвалила  провести у 2019 році обласний конкурс  «Кращий профспілковий лідер 2019 року». Спеціаліст обласної організації Ірина Івановчик ознайомила присутніх з положенням про огляд-конкурс та наголосила на термінах подачі матеріалів.

Федір Смірнов, спеціаліст обласної організації з інформаційної роботи ознайомив присутніх з технічними та візуальними умовами наступного оголошеного обласною організацією конкурсу про створення  логотипу Закарпатської обласної організації Профспілки працівників освіти  і науки. Цей захід планується провести з метою популяризації ідей Профспілки серед освітян та мотивації профспілкового членства.

На завершення, голова обласної організації Профспілки Тетяна Повханич запропонувала президії затвердити дату чергового пленуму комітету обласної організації Профспілки. Його проведення заплановано на 14 квітня 2019 року та повністю буде приурочене звітно-виборчій кампанії 2019-2020 років.

Переглядів: 199 | Додав: xmykhaylova0712 | Рейтинг: 0.0/0
«  Лютий 2019  »